how-to-keep-safe-whilst-installing-downlights

Cum să rămâi în siguranță atunci când montezi un Spot?

Spoturile sunt o modalitate fermecătoare de a îmbunătăți iluminatul în casa dumneavoastră. În ciuda acestui fapt, montarea incorectă a unei lămpi de iluminat descendent poate duce la consecințe foarte grave, deoarece acestea sunt cauza unui număr semnificativ de incendii în locuințe. Din cauza acestor pericole, trebuie să angajați un profesionist calificat. Grupul de electricieni pe care îl avem, poate instala iluminatul cu LED-uri, precum și sisteme de alarmă de incendiu în cazul rar în care s-ar întâmpla ce e mai rău, pentru a vă asigura siguranța.

Ce sunt Spoturile?

Spoturi sunt corpuri de iluminat care sunt de obicei instalate în deschideri goale în tavane, acest lucru este pentru a face iluzia că luminile provin direct din tavan, de asemenea, face ca locuința dvs. să arate mult mai ordonată și profesională, deoarece nu există lumini atârnate pe care cineva ar putea să se lovească de cap!

Care sunt tipurile de Spot?

Proiectoarele funcționează prin intermediul unui transformator la o tensiune foarte joasă de aproximativ 12 volți sau la tensiunea de rețea, care este de aproximativ 230 de volți. Lămpile descendente de foarte joasă tensiune sunt descrise ca fiind de „joasă tensiune” pe ambalaj. Unele lămpi de iluminat descendent sunt descrise ca fiind „rezistente la foc”. Acest lucru înseamnă că acestea conțin un sistem de siguranță încorporat de protecție împotriva incendiilor care, în caz de incendiu, sigilează proiectorul în camera de dedesubt. Acest lucru vă menține în siguranță, împiedicând răspândirea fumului și a focului în restul casei.

Vă recomandăm ca lămpile descendente „cu grad de rezistență la foc” să fie echipate cu lămpi reflectorizante din aluminiu pentru a se asigura că focul și căldura excesivă sunt ținute departe de orice crăpătură pentru a vă menține în siguranță, acest lucru este valabil pentru toate lămpile descendente care sunt instalate pe tavan.

Cum se instalează un Spot

Noi vă recomandăm să apelați întotdeauna la un electrician profesionist pentru a instala orice instalație electrică în casa dvs. pentru sănătatea și siguranța dvs., dar și pentru a garanta că lucrarea care trebuie făcută poate fi făcută pentru a arăta complet, fără fisuri sau lovituri de amatori în pereți, podele sau tavan. Iată câteva sfaturi de siguranță pentru atunci când instalați o lampă descendentă.

 • Asigurați-vă că respectați instrucțiunile producătorului.
 • Verificați ambalajul și încărcătorul pentru informații despre lămpile de înlocuire corecte și nu depășiți puterea recomandată.
 • Închideți toate traseele electrice pentru a fi în siguranță atunci când schimbați lămpile.
 • Asigurați-vă că nu montați o lampă cu reflector dicroic, cu excepția cazului în care proiectorul dvs. este proiectat pentru acest tip de lampă.
 • Dacă suportul de lampă este deteriorat în vreun fel, nu încercați să montați sau să instalați nimic, ci asigurați-vă că un electrician calificat se va uita la el.
4.1/5 - (31 votes)
2 raspunsuri
 1. Vasile Roșu says:

  Este foarte important să folosești echipament de protecție adecvat și să urmezi cu atenție instrucțiunile de montaj! Siguranța pe primul loc!

  Răspunde
 2. Răzvan Iacob says:

  Asigură-te că ai verificat întotdeauna structura de susținere înainte de a monta Spot-ul și fii atent la firele electrice pentru a evita incidentele neplăcute. Siguranța ta contează!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *