what-are-the-differences-between-fuse-boxes-and-circuit-breakers?

Este important să cunoașteți diferența dintre o cutie de siguranțe și întrerupătoarele de circuit, deoarece acestea sunt comune atât în gospodării, cât și în întreprinderi și este esențial să aveți cea potrivită pentru clădirea dvs. Clădirile au un sistem în care, atunci când puterea care circulă prin circuit este prea mare, ceva întrerupe sistemul, ceea ce reduce probabilitatea unui accident electric.

În termeni simpli, cutiile de siguranțe și întrerupătoarele de circuit fac aceeași treabă, acestea taie fluxul de electricitate atunci când există o supraîncărcare de energie. Acest lucru ajută la evitarea pericolelor electrice în clădire. Ambele au o cutie în care sunt păstrate într-un loc sigur, care nu este în cale. Ele pot fi resetate manual pentru a restabili fluxul de electricitate în sistem. Ambele întrerup fluxul de electricitate cumpara topirea siguranței și apoi trebuie să fie înlocuite ulterior. Cu toate acestea, întrerupătorul de circuit va activa din nou comutatorul odată ce problema s-a terminat.

Siguranțe

Siguranțele fuzibile reprezintă o componentă esențială în domeniul electricității, având diverse variante care acoperă o gamă largă de aplicații. Aceste dispozitive sunt concepute pentru a proteja circuitele electrice împotriva suprasolicitărilor și a pericolelor asociate. În mod tradițional, siguranțele fuzibile sunt construite cu un filament înconjurat de materiale precum sticlă, ceramică și metal.

Mecanismul de funcționare al unei siguranțe fuzibile este ingenios în simplitatea sa. Atunci când un circuit este expus la o sarcină excesivă, filamentul din interiorul siguranței se topește sub efectul căldurii generate. Acest proces determină întreruperea fluxului electric, furnizând astfel o protecție eficientă împotriva suprasolicitării și prevenind riscul de incidente grave, cum ar fi incendiile sau distrugerea echipamentelor electronice.

Este important de menționat că, odată ce o siguranță fuzibilă a fost declanșată, aceasta devine inutilizabilă și necesită înlocuirea sa. Această caracteristică asigură menținerea unui nivel ridicat de securitate în rețeaua electrică. Cu toate acestea, în comparație cu întrerupătoarele de circuit, care sunt mai des întâlnite în clădirile moderne, siguranțele fuzibile sunt adesea considerate mai puțin convenționale. Procesul de înlocuire a unei siguranțe fuzibile poate fi simplu, dar utilizarea lor este în general asociată cu o întreținere mai frecventă, având în vedere că trebuie înlocuite la fiecare declanșare.

Cu evoluția tehnologică, întrerupătoarele de circuit au devenit opțiunea preferată în clădirile moderne, datorită facilității de utilizare și a durabilității lor sporite. Totuși, siguranțele fuzibile rămân prezente în anumite contexte și aplicații, contribuind la menținerea unui nivel înalt de siguranță în sistemele electrice.

Întrerupătoare de circuit

Intreruptoarele de circuit reprezintă o inovație semnificativă în domeniul electricității, utilizând o tehnologie sofisticată pentru a gestiona fluxul de curent și a asigura siguranța în rețelele electrice. Mecanismul lor de funcționare se bazează pe o bandă electromagnetică sau bi-metalică, care servește ca element crucial în controlul trecerii curentului electric între diferitele terminale ale întrerupătorului.

Atunci când fluxul de electricitate depășește limita normală, electromagnetul din întrerupător intră în acțiune. Acesta trage o pârghie din întrerupător, creând o separare în circuit și oprește fluxul de curent. Această reacție rapidă și precisă asigură protecția împotriva suprasolicitării și a posibilelor incidente legate de excesul de curent.

Unul dintre avantajele majore ale întrerupătoarelor de circuit este posibilitatea de a le reseta ușor. După ce a fost declanșat, întrerupătorul poate fi repus în funcțiune prin simpla acțiune de a trage comutatorul înapoi în poziția sa inițială. Această caracteristică permite utilizatorilor să reia rapid alimentarea electrică în circuit fără a fi nevoie de înlocuirea sau de achiziționarea unui alt dispozitiv.

Practic, această capacitate de resetare face ca întrerupătoarele de circuit să fie economice și eficiente în utilizare pe termen lung. Ele pot fi folosite de un număr nelimitat de ori, economisind timp și bani în comparație cu alte dispozitive care necesită înlocuirea după fiecare declanșare. Acest avantaj îi conferă întrerupătorului de circuit o versatilitate remarcabilă și îl transformă într-un element esențial în sistemul de protecție al oricărei instalații electrice moderne.

5-ways-to-keep-your-wires-organised

V-ați săturat de haosul creat de cablurile dezordonate sub biroul dumneavoastră sau de firele încurcate care se ascund în spatele televizorului? Această situație nu doar că poate fi enervantă, dar și periculoasă. Firul sub tensiune, cu straturile de protecție deteriorate, poate deveni vizibil, expunându-vă la riscul grav al unui șoc electric.

Șocurile electrice nu trebuie subestimate, deoarece pot avea consecințe devastatoare asupra sănătății dumneavoastră. Printre acestea se numără arsurile, afectarea țesuturilor interne și, în funcție de gravitatea șocului, chiar afectarea inimii. În mod evident, firele dezorganizate nu sunt doar o problemă estetică, ci și o amenințare la adresa securității dumneavoastră.

Pentru a evita aceste pericole, ar fi bine să investiți timp în organizarea și gestionarea cablurilor din jurul biroului sau al televizorului. Utilizarea suporturilor pentru cabluri sau a sistemelor de gestionare a cablurilor poate face o diferență semnificativă în prevenirea încurcării acestora și, implicit, în reducerea riscului de șoc electric.

Gândiți-vă la siguranța dumneavoastră și la bunăstarea dispozitivelor electronice pe care le folosiți zilnic. O simplă măsură precum organizarea cablurilor poate contribui semnificativ la crearea unui mediu mai sigur și mai ordonat în jurul dumneavoastră. Este un pas mic, dar important, pentru a vă proteja și a vă asigura că locul dumneavoastră de lucru sau de relaxare rămâne un spațiu sigur și confortabil.

 

Iată 5 sfaturi pentru a vă ajuta să creați un mediu sigur din punct de vedere electric și să vă păstrați cablurile în ordine.

  1. Căutați online un kit de gestionare a cablurilor care include cutii de depozitare, cleme pentru cabluri, manșoane pentru cabluri și multe altele. Există multe kituri diferite pe site-uri precum Amazon și eBay, care sunt accesibile și vă vor ajuta să vă păstrați cablurile intacte.
  2. Aveți un buget restrâns? Și nu doriți să cheltuiți bani pe un kit de gestionare a cablurilor, există multe tutoriale online care vă ajută să vă faceți propriul kit de gestionare. Aceasta ar putea include stații de încărcare și manșoane pentru cabluri făcute în casă.
  3. Etichetarea este foarte importantă atunci când vine vorba de cabluri, deoarece nu este nimic mai rău decât să încerci să urmărești firele până la sursă pentru a înțelege ce cablu este pentru ce aparat. Ar trebui să le etichetezi la fiecare capăt îți va permite să știi ce aparat deconectezi.
  4. Încercați să vă depozitați cablurile? Rulourile de hârtie igienică sunt o modalitate eficientă de a vă depozita cablurile. Acestea ajută la organizarea controlată a cablurilor, tot ce trebuie să vă amintiți este să scrieți o etichetă pe rola de hârtie igienică.
  5. Asigurați-vă că nu vă conectați cablurile, deoarece acest lucru ar putea face ca organizarea cablurilor să devină confuză pentru dumneavoastră. În plus, conectarea prelungitoarelor la prelungitoare este periculoasă, ceea ce ar putea duce la un accident electric sau la un incendiu. Acest lucru suprasolicită curentul care trece prin cabluri.

Urmați aceste sfaturi și puneți-le în practică, asigurându-vă că firele și cablurile sunt organizate și gestionate corespunzător. Acest lucru nu numai că ar putea economisi spațiu și confuzie, dar poate reduce și riscul unui accident electric.

tips-on-how-to-stay-electrically-safe-during-lockdown

Apelul guvernului de a rămâne în alertă și de a controla virusul a ajutat la oprirea răspândirii virusului COVID-19 și la salvarea de vieți. Ca urmare a pandemiei de Coronavirus, întreprinderile, școlile, bisericile au fost nevoite să se închidă pentru moment. Oamenii au fost nevoiți să înceapă să lucreze, să studieze și să facă cumpărături online de acasă. Cei mai mulți dintre noi au înregistrat o creștere a consumului de energie electrică acasă. O mulțime de dispozitive sunt încărcate și utilizate, un număr mai mare de lumini sunt aprinse și frigiderul este deschis mai des. Iată câteva sfaturi și despre cum să vă păstrați în siguranță electrică în timpul închiderii.

Lucrul de acasă

În timp ce lucrați de acasă, este posibil să fi fost nevoit să instalați și să conectați un desktop și o imprimantă într-una dintre camerele din casă. Dacă dispozitivele sunt instalate în fața unei prize de perete, acest lucru este corect. Cu toate acestea, dacă folosiți camera de zi, patul sau canapeaua, ați putea reprezenta un risc serios pentru dvs. și pentru restul familiei. Există câteva lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare:

• Asigurați-vă că prelungitoarele sunt folosite doar momentan, pentru când utilizați dispozitivul. Trebuie să îl deconectați după ce este folosit și să îl reconectați atunci când îl utilizați din nou.
• Laptopurile nu ar trebui să fie așezate pe paturi sau canapele și nici pe suprafețe inflamabile. Dacă sunt lăsate pentru o perioadă lungă de timp, acestea se pot aprinde cu ușurință.
• Ca alternativă la un prelungitor, utilizați un dispozitiv de protecție împotriva supratensiunilor, clasificat de Underwriters Laboratories (UL), care este prevăzut cu lumini verzi și roșii.

Utilizarea sporită a dispozitivelor portabile

Mulți oameni își folosesc dispozitivele portabile mai mult în fiecare zi, deoarece avem mai mult timp pentru a petrece pe rețelele de socializare și alte funcții ale dispozitivului. În același timp, folosiți dispozitivele portabile pentru a comunica cu colegii de serviciu, familia și prietenii. Conectarea cu diferite persoane este mai importantă ca niciodată acum, din cauza regulilor de blocare, fie că este vorba de House Party, Zoom Cloud Meetings sau WhatsApp. Prin urmare, este mai probabil să ne folosim mai des dispozitivele portabile, având astfel nevoie să încărcăm mai mult dispozitivul. Există câteva lucruri de care trebuie să vă amintiți despre încărcarea dispozitivului.

• Tabletele și telefoanele inteligente emit căldură atunci când sunt conectate la o sursă de alimentare; în timp ce vă încărcați dispozitivul, acestea nu ar trebui să se afle pe un pat sau pe orice altă suprafață combustibilă.
• Deoarece multe gospodării sunt mereu acasă, multe dispozitive se vor încărca în același timp. Asigurați-vă că nu suprasolicitați priza și asigurați-vă că, odată ce dispozitivul este complet încărcat, acesta este scos din priză.
• Evitați să plasați telefonul lângă ureche în timp ce acesta se încarcă.

Păstrarea copiilor dvs. distrați

Mulți oameni se bazează pe dispozitivele lor electrice pentru a-și distra copiii în timp ce lucrează de acasă. Cu toate acestea, unii copii pot dori să fie mai aventuroși și să se joace în aer liber. Oricare ar fi decizia copilului dvs. luați în considerare aceste lucruri.

 Asigurați-vă că aveți capace de priză care acoperă toate prizele electrice nefolosite. Acest lucru va evita ca copiii dvs. să se rănească în timp ce se joacă acasă
• Asigurați-vă că copiii mai mari care se uită la televizor, se joacă pe console și dispozitive portabile nu supraîncarcă prizele din camerele lor.