keeping-your-kitchen-safe

Păstrarea bucătăriei dvs. în siguranță

Multe accidente se întâmplă în bucătărie din cauza masei de aparate electrice pe care le aveți în încăpere. Este important să aveți o grijă deosebită atunci când folosiți aparate electrice în bucătărie, deoarece există multe pericole prezente, cum ar fi apa. Acest pericol ar putea provoca cu ușurință pagube serioase în casa ta.

Prize și prize

Ștecherii și prizele ar trebui să fie ascunse în bucătărie. Prizele trebuie montate la o distanță sigură pentru a evita contactul cu zonele periculoase, cum ar fi chiuveta, mașina de spălat vase și mașina de spălat rufe.

În plus, aparatele precum frigiderele, mașinile de spălat vase și mașinile de spălat ar trebui să fie ținute sub blatul de lucru. Astfel, prizele vor fi greu accesibile pentru copiii mai mici din casă. O unitate de conectare cu siguranțe comutabile ar fi perfectă pentru aparatele din bucătărie, astfel încât să puteți ajunge mult mai ușor la prizele de curent.

O bucătărie curată

Unii proprietari de locuințe au o bucătărie foarte dezordonată, cu farfurii și aparate care nu sunt depozitate. Cablurile electrice pot fi ascunse de dezordinea din bucătărie, iar firimiturile și murdăria se pot strecura în crăpăturile prizelor de curent, provocând un pericol care poate deveni un pericol major. Pentru a evita pericolele, curățarea temeinică a bucătăriei, împreună cu aparatele de bucătărie și cablurile electrice descurcate, va împiedica și prize să fie potențial deteriorate.

Țineți cablurile departe de zonele fierbinți

Cablurile electrice pot intra în contact cu un aragaz sau un prăjitor de pâine încins dacă nu sunteți atent, topind astfel stratul exterior al cablului electric, permițând firelor să fie expuse și să provoace un posibil incendiu în casă. Cea mai bună idee ar fi să ascundeți cablurile electrice descâlcite sub blat într-un loc sigur pentru a evita contactul cu suprafețele fierbinți.

Preveniți contactul apei cu cablurile

Apa se poate răspândi în bucătărie în orice zonă în timp ce folosiți mașina de spălat vase sau coaceți, ceea ce poate provoca daune electrice la aparatele de bucătărie sau șocuri electrice prin atingerea unui fir cu mâinile umede.

Evitați să manipulați lichide în jurul cablurilor electrice și evitați să vărsați lichide în jurul prizelor pentru a preveni apariția unor pericole. În plus, puteți achiziționa capace de priză pe prizele nefolosite pentru a împiedica murdăria, praful și stropii să pătrundă în priză.

Nu încurcați cablurile electrice

Aparatele de bucătărie, cum ar fi cuptoarele cu microunde, cuptoarele și frigiderele, necesită o cantitate semnificativă de energie pentru a funcționa. Acest lucru provoacă stres asupra circuitelor electrice din jurul casei. Prea multe aparate de bucătărie conectate la o singură priză vor provoca declanșarea întrerupătorului de la cutia electrică din cauza supraîncărcării circuitului. Cantitatea de energie consumată de la o singură priză de mai multe aparate.

4.9/5 - (18 votes)
4 raspunsuri
 1. Nicoleta Cozma says:

  Este important să avem grijă de bucătărie pentru a evita orice incident neplăcut. Mulțumesc pentru sfaturi!

  Răspunde
 2. Constantin says:

  Este întotdeauna bine să fim atenți și să ne asigurăm că avem bucătăria în siguranță. Mulțumesc pentru sfaturi!

  Răspunde
 3. George Lupei says:

  Este vital să păstrăm bucătăria noastră în siguranță pentru a preveni orice accidente neplăcute. Multumesc pentru sfaturi!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *