tips-on-how-to-stay-electrically-safe-during-lockdown

Sfaturi despre cum să rămâneți în siguranță din punct de vedere electric în timpul carantinei

Apelul guvernului de a rămâne în alertă și de a controla virusul a ajutat la oprirea răspândirii virusului COVID-19 și la salvarea de vieți. Ca urmare a pandemiei de Coronavirus, întreprinderile, școlile, bisericile au fost nevoite să se închidă pentru moment. Oamenii au fost nevoiți să înceapă să lucreze, să studieze și să facă cumpărături online de acasă. Cei mai mulți dintre noi au înregistrat o creștere a consumului de energie electrică acasă. O mulțime de dispozitive sunt încărcate și utilizate, un număr mai mare de lumini sunt aprinse și frigiderul este deschis mai des. Iată câteva sfaturi și despre cum să vă păstrați în siguranță electrică în timpul închiderii.

Lucrul de acasă

În timp ce lucrați de acasă, este posibil să fi fost nevoit să instalați și să conectați un desktop și o imprimantă într-una dintre camerele din casă. Dacă dispozitivele sunt instalate în fața unei prize de perete, acest lucru este corect. Cu toate acestea, dacă folosiți camera de zi, patul sau canapeaua, ați putea reprezenta un risc serios pentru dvs. și pentru restul familiei. Există câteva lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare:

• Asigurați-vă că prelungitoarele sunt folosite doar momentan, pentru când utilizați dispozitivul. Trebuie să îl deconectați după ce este folosit și să îl reconectați atunci când îl utilizați din nou.
• Laptopurile nu ar trebui să fie așezate pe paturi sau canapele și nici pe suprafețe inflamabile. Dacă sunt lăsate pentru o perioadă lungă de timp, acestea se pot aprinde cu ușurință.
• Ca alternativă la un prelungitor, utilizați un dispozitiv de protecție împotriva supratensiunilor, clasificat de Underwriters Laboratories (UL), care este prevăzut cu lumini verzi și roșii.

Utilizarea sporită a dispozitivelor portabile

Mulți oameni își folosesc dispozitivele portabile mai mult în fiecare zi, deoarece avem mai mult timp pentru a petrece pe rețelele de socializare și alte funcții ale dispozitivului. În același timp, folosiți dispozitivele portabile pentru a comunica cu colegii de serviciu, familia și prietenii. Conectarea cu diferite persoane este mai importantă ca niciodată acum, din cauza regulilor de blocare, fie că este vorba de House Party, Zoom Cloud Meetings sau WhatsApp. Prin urmare, este mai probabil să ne folosim mai des dispozitivele portabile, având astfel nevoie să încărcăm mai mult dispozitivul. Există câteva lucruri de care trebuie să vă amintiți despre încărcarea dispozitivului.

• Tabletele și telefoanele inteligente emit căldură atunci când sunt conectate la o sursă de alimentare; în timp ce vă încărcați dispozitivul, acestea nu ar trebui să se afle pe un pat sau pe orice altă suprafață combustibilă.
• Deoarece multe gospodării sunt mereu acasă, multe dispozitive se vor încărca în același timp. Asigurați-vă că nu suprasolicitați priza și asigurați-vă că, odată ce dispozitivul este complet încărcat, acesta este scos din priză.
• Evitați să plasați telefonul lângă ureche în timp ce acesta se încarcă.

Păstrarea copiilor dvs. distrați

Mulți oameni se bazează pe dispozitivele lor electrice pentru a-și distra copiii în timp ce lucrează de acasă. Cu toate acestea, unii copii pot dori să fie mai aventuroși și să se joace în aer liber. Oricare ar fi decizia copilului dvs. luați în considerare aceste lucruri.

 Asigurați-vă că aveți capace de priză care acoperă toate prizele electrice nefolosite. Acest lucru va evita ca copiii dvs. să se rănească în timp ce se joacă acasă
• Asigurați-vă că copiii mai mari care se uită la televizor, se joacă pe console și dispozitive portabile nu supraîncarcă prizele din camerele lor.

4.6/5 - (56 votes)
29 raspunsuri
 1. Darius Stoian says:

  Folosiți întotdeauna prizele de înaltă calitate și nu supraîncărcați prizele sau prelungitoarele!

  Răspunde
 2. Constantin says:

  Nu lăsați aparatele electrice nesupravegheate timp îndelungat și evitați utilizarea prelungitoarelor în exces!

  Răspunde
 3. Bianca Eder says:

  Asigurați-vă că verificați și înlocuiți periodic cablurile uzate și deteriorate pentru a evita riscul de incendiu electric!

  Răspunde
 4. Sebastian says:

  Verificați în mod regulat cablurile și prizele pentru eventuale fisuri sau defecte și înlocuiți-le imediat pentru a evita riscul de electrocutare!

  Răspunde
 5. Marian says:

  Nu uitați să deconectați aparatele electrice când nu sunt utilizate pentru a preveni consumul inutil de energie!

  Răspunde
 6. Lavinia says:

  Nu utilizați aparatele electrice în apropierea apei sau în condiții de umiditate pentru a evita riscul de electrocutare!

  Răspunde
 7. Gabriela Bălan says:

  Evitați utilizarea încărcătoarelor sau cablurilor de calitate slabă, deoarece pot provoca incendii sau alte accidente electrice!

  Răspunde
 8. Marius Ursu says:

  Evitați suprasolicitarea prizei electrice prin conectarea mai multor aparate simultan, pentru a evita riscul de supraincălzire și incendiu!

  Răspunde
 9. David Ungureanu says:

  Asigurați-vă că folosiți prize cu protecție la supratensiune pentru a evita deteriorarea echipamentelor electrice în caz de fluctuații de tensiune!

  Răspunde
 10. Anamaria Adrelean says:

  Asigurați-vă că utilizați prize și prelungitoare de calitate și evitați supraîncărcarea lor pentru a preveni accidentele electrice în timpul carantinei!

  Răspunde
 11. Rebeca says:

  Înainte de a folosi echipamentele electrice, verificați cablurile și prizele pentru a evita riscul de șoc electric în timpul carantinei!

  Răspunde
 12. Luca says:

  Verificați cu atenție prizele și echipamentele electrice pentru a preveni incidentele neplăcute în timpul carantinei.

  Răspunde
 13. Cristina Ardeleanu says:

  Nu folosiți echipamente electrice în apropierea apei pentru a evita accidentele tragice în timpul carantinei!

  Răspunde
 14. Mircea says:

  Îndepărtați orice obiecte inflamabile de la prize și echipamentele electrice pentru a reduce riscul de incendiu în timpul carantinei!

  Răspunde
 15. Nicoleta says:

  Asigurați-vă că scoateți echipamentele electrice din priză atunci când nu le utilizați pentru a evita consumul inutil de curent în timpul carantinei!

  Răspunde
 16. Nicolas Sala says:

  Nu manipulați echipamentele electrice cu mâinile umede pentru a evita accidentele în timpul carantinei!

  Răspunde
 17. Daniel says:

  Nu legați prelungitoarele unul de altul și nu supraîncărcați prizele pentru a evita suprasolicitarea circuitelor electrice în timpul carantinei!

  Răspunde
 18. Adrian Camelia says:

  Asigurați-vă că verificați cablurile și prizele în mod regulat pentru a evita orice defecte sau probleme de siguranță în timpul carantinei!

  Răspunde
 19. Miruna says:

  Păstrați copiii departe de echipamentele electrice pentru a preveni orice accidente în timpul carantinei!

  Răspunde
 20. Constantin says:

  Nu încercați să reparați singuri echipamentele electrice, apelați întotdeauna la personal specializat pentru a evita riscurile în timpul carantinei!

  Răspunde
 21. Ana Adrelean says:

  Asigurați-vă că scoateți încărcătoarele din prize atunci când nu sunt utilizate pentru a evita consumul inutil de energie în timpul carantinei!

  Răspunde
 22. Ștefan Vasile says:

  Nu folosiți echipamente electrice în timp ce sunteți în baie sau în contact cu apă pentru a evita riscul de electrocutare în timpul carantinei!

  Răspunde
 23. Cătălina Ungureanu says:

  Evitați supraîncărcarea prizei cu prelungitoare și asigurați-vă că nu există cabluri deteriorate pentru a evita incendii sau alte incidente neplăcute în timpul carantinei!

  Răspunde
 24. Mircea Iacob says:

  Nu conectați mai multe aparate în aceeași priză pentru a evita suprasolicitarea circuitului electric în timpul carantinei!

  Răspunde
 25. Sebastian says:

  Asigurați-vă că aveți un detector de fum funcțional în locuință pentru a vă proteja de incendii în timpul carantinei!

  Răspunde
 26. Rareș Sandu says:

  Nu lăsați aparate electric e nesupravegheate în timpul carantinei pentru a preveni posibile incidente neplăcute!

  Răspunde
 27. Darius says:

  Asigurați-vă că folosiți doar prize și cabluri în stare bună pentru a vă proteja împotriva accidentelor electrice în timpul carantinei!

  Răspunde
 28. Andreea Dalca says:

  Asigurați-vă că faceți verificări regulate la instalația electrică și înlocuiți orice componente defecte pentru a vă proteja în timpul carantinei!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *